Ahlbergin puutarha - Ahlbergs trädgård

Puutarhamme sijaitsee Etelä-Sipoossa hyvien kulkuyhteyksien päässä. Me, Kaijus ja Minna, olemme olleet ohjaksissa jo vuodesta 1992.

Ahlbergin puutarhalla on syvät juuret hyötykasvien viljelijänä. Ahlbergin kauppapuutarha perustettiin jo vuonna 1922 Helsingin Viikissä, josta se muutti Sipooseen vuonna 1967. Kokonaan luomutuotantoon siirryimme vuonna 2000.

Arthur & Edith Ahlberg
Kasvihuone

Peltoalaa on 2,4 ha ja kasvihuonepinta-alaa 2300 neliömetriä. Vuonna 2018 pinta-ala lisääntyi 700 neliöllä viljelytunneleita. Tavoitteenamme on aina ollut viljellä ensiluokkaisia vihanneksia, sellaisia joista itsekin nautimme.

Nyt olemme laajentaneet myös taimituotantoon, jotta tekin voisitte kasvattaa omia luomuyrttejä. Erityisesti nautimme yhteistyöstä huippuravintoloiden kanssa.

Muovia käytämme pakkauksissa, koska se saa tuotteeme säilymään jopa pari viikkoa. Näin vähennämmme hävikkiä. Muun muovin tietenkin kierrätämme. Kierrättäkää tekin! Ravintoloiden kanssa teemme yhteistyötä jätteen vähentämiseksi ja käytämme isoja kierrätysrasioita ja kuljetuksissa kierrätyslaatikoita.

Kuljetusmatkat ovat lyhyet ja tukuista tuotteet kulkevat yhdessä muiden tavaroiden mukana eteenpäin. Ydinajatuksena kaikessa toiminnassa on kestävä kehitys.